Resepi Cream Puff Gebu dan Lembut

resepi cream puff

MalayaDaily.com – Hari ini saya nak share resepi cream puff yang gebu dan lembut. Saya memang senang buatnya untuk dinikmati bersama keluarga. Ditambah lagi rasa inti cream custard yang berlemak manis buat menambat hati. Keluarga anda boleh bikin tak...

Resepi Churros Sukatan Cawan

resepi churros

Resepi Churros Sukatan Cawan – Hello jumpa lagi di MalayaDaily.com, hari ini saya akan kongsikan cara membuat churros. Churros adalah snek ringan sejenis pastri dari negara Spanyol. Roti ini berasaskan doh pastei yang digoreng dan dicelup dengan coklat. Churros...

Resepi Roti Jala Sukatan Cawan Yang Kekal Lembut

resepi roti jala

Resepi Roti Jala Sukatan Cawan Yang Kekal Lembut – Hello jumpa lagi di MalayaDaily.com, hari ini saya akan kongsikan cara membuat roti jala yang kekal lembut hingga petang. Makanan ini sangat sesuai dimakan bersama kari ayam dan gulai ayam....

Resepi Lasagna Paling Sedap dan Simple

resepi lasagna

MalayaDaily.com – Resepi Lasagna ni saya ambil dari satu buku masakan. Rasanya sedap dan buatnya pun mudah. Sebenarnya ini kali pertama saya dalam membuat lasagna. Sudah banyak sekali nak buat lasagna macam apa, tetapi kerana di buku masakan tu...

Resepi Kulit Karipap Rangup dan Ringkas

resepi kulit karipap rangup

MalayaDaily.com – Resepi Karipap – Karipap kulit rangup memang menjadi kriteria utama bila saya nak beli kat pasar. Adakala semasa saya beli dapat karipap rangup tapi intinya sedikit sangat, tak berbaloi dengan harganya. Lebih senang kita buat sendiri di...

Resepi Donut Gebu dan Lembut

resepi donut gebu

MalayaDaily.com – Resepi Donut Gebu dan Lembut – Resepi Setelah mencuba beberapa kali, akhirnya saya jumpa cara buat donut yang gebu dan tahan lama. Sebelumnya saya punya resepi memang lembut tapi tak tahan lama. Bahan-bahan yang digunakan hanya bahan...