Malaya Daily - Resepi Simple dan Sedap

Resepi Ayam Goreng Berempah Rangup

resepi ayam goreng berempah

MalayaDaily.com – Resepi Ayam Goreng Berempah Rangup – Rakyat Malaysia memang gemar makan ayam goreng, terutamanya anak-anak. Ayam goreng hanya bersalut tepung pun ramai orang sabar beratur beli kat kedai rantaian makanan segera. Sangat berbeza dengan zaman dahulu lauk...

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi

resepi ayam masak lemak cili padi

MalayaDaily.com – Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi – Hubby saya adalah membuat lauk yang ringkas tetapi digemari oleh anak-anak. Saya pun semasa bulan Ramadhan mendapat idea buat ayam masak lemak cili api. Resepi ayam masak lemak cili padi...

Resepi Nasi Ayam Paling Sedap dan Simple

resepi nasi ayam

MalayaDaily.com – Resepi Nasi Ayam Paling Sedap dan Simple – Pusing nak masak apa untuk tengahari ni? Kalau tidak ada idea boleh ikut saya masak nasi ayam simple dan sedap ni. Tak perlu nak berfikir lauk-lauk lain kerana anak-anak...

Resepi Ayam Goreng Kunyit

resepi ayam goreng kunyit

MalayaDaily.com – Resepi Ayam Goreng Kunyit – Siapa yang tak suka makan ayam? Ayam memang mudah di masak dan dapat dijadikan perlbagai resepi. Saya suka mencuba resepi satu per satu masakan baru atau masakan turun temurun yang popular. Saya...

Resepi Ikan Tongkol Masak Kicap Pedas

resepi ikan tongkol masak kicap pedas

MalayaDaily.com – Resepi ikan tongkol masak kicap pedas boleh menjadi pilihan menu masakan simple dan ringkas. Bagi sebahagian orang memasak ikan tongkol sudah menjadi kebiasaan, tapi bagi orang yang sekali-kali masak, mesti ada yang kena buat rujukan. Bukan korang...

Resepi Cucur Udang Rangup dan Lembut

resepi cucur udang

MalayaDaily.com – Resepi cucur udang rangup menjadi satu makanan yang tak asing di masyarakat Malaysia. Ramai orang yang menyukai masakan berasas udang, hampir semua restoran pasti ada membuat masakan udang. Tapi bila nak buat cucur udang yang rasanya lebih...